Vastine Jarmo Myllymäen kirjoitukseen"Korjausleikkaus" .Vastinetta ei ole julkaistu su 30.9.mennessä.

 

 

Kirjoitin seuraavanlaisen vastineen Jarmo Myllymäen kirjoitukseen jo ke 26.9., mutta kirjoitusta ei ole toistaiseksi julkaistu paikallislehti Raahen Seudussa. Sen vuoksi julkaisen vastineen jo etukäteen kotisivuillani. Yleensä vastineet julkaistaan viivyttelemättä, koska vastineet eivät ole "ajattomia" mielipiteitä, vaan nimensä mukaan halutaan kommentoida tiettyä kirjoitusta tai väitettä välittömästi. Koin joutuneeni henkilökohtaisen kritiikin kohteeksi Jarmon kirjoituksessa, joten katson oikeudekseni vastata ja oikaista hänen väittämiään. Tässä siis lyhyesti ja ytimekkäästi vastaus sinulle arvon Opetuslautakunnan puheenjohtaja Jarmo Myllymäki.

Totuus ei pala tulessakaan

Jarmo Myllymäki antaa kirjoituksessaan "Korjausleikkaus" (RS 25.9.) ymmärtää, että Piehingin koulu jarruttaisi jotenkin Saloisten päiväkodin peruskorjausta. Näin ei todellakaan ole, vaan investointiohjelmassa päätetyt hankkeet viedään loppuun niin kuin on sovittu ja ensi vuoden investointiohjelman sisällöstä päättää lopulta kaupunginvaltuusto. Vihannin ensi vuoden 1,28 miljoonan investoinneista vastaa yhdistymissopimuksen mukaan tuleva aluelautakunta, joten niihin en ota kantaa.
Tosin onko valtuuston päätöksillä mitään merkitystä, jos valtuuston tahtoa ei noudateta, vaan yhdessä päätettyjä hankkeita jarrutellaan ja kampitetaan jopa virkamiesten toimesta? Voin olla tyhmä, mutta eikö valtuuston yksimielisesti päättämää investointiohjelmaa tulisi kaikkien kunnioittaa? Oma ajattelu on sallittua ja jopa suotavaa, mutta voisiko sitä omaa ajattelua harrastaa myös muualla kuin lehtien palstoilla?
Jarmo Myllymäen johdolla opetuslautakunta hyväksyi omalta osaltaan Haapajoen ja Piehingin koulutilasuunnitelmat ja ennen toukokuun teknisen lautakunnan kokousta keskustelimme Myllymäen kanssa hankesuunnitelmista ja kysyin tuolloin Jarmolta, että onko hän näiden hankesuunnitelmien takana ja muistaako puheenjohtaja ystäväni mitä vastasit? Niinpä niin, vastasit kyllä. Minä en ole politiikassa mukana leikkimässä pienten lasten kustannuksella, enkä ymmärrä sitä, että istutaan samassa hankesuunnittelutyöryhmässä päättämässä yhteisymmärryksessä asioista, joita sitten vastustetaan seuraavan tilaisuuden tullen.
Valtuusto hyväksyi kesäkuussa 2012 koulujen hankesuunnitelmat ja molempia hankkeita on viety eteen päin valtuuston tahdon mukaisesti määrärahojen puitteissa. Tietääkseni näin pitääkin toimia ja kaikki kustannukset myös purkukustannukset pitää voida sisällyttää kokonaiskustannusarvioon, koska purkaminen on mainittu osana hankesuunnitelmaa. Jos näin ei ole, niin onko syy luottamushenkilöiden vai asiaa valmistelevien virkamiesten? Hankkeiden kokonaiskustannusarviot olivat nousseet investointiohjelmaan verrattuna Haapajoen osalta 47% eli 940 000€ ja Piehingin osalta 32% eli 760 000€. Ovatko siis esittelevät virkamiehet tietoisia todellisista kustannuksista, jos arviot heittävät näinkin pahasti?
Viitaten kirjoitukseeni "Tärkeät investonnnit" (RS 21.9.). Kysyt onko esittämäni lista mahdollista toteuttaa ja minä vastaan sinulle, että kyllä on, jos tahtoa vain löytyy. Sillä jos meillä ei ole varaa laittaa koulu- ja päiväkotiverkostoa kuntoon, niin millainen onkaan Raahen tulevaisuus?


Katja Hänninen
teknisen lautakunnan pj
kaunpunginvaltuutettu, vas